Kurza pierś z pieczarkami i żółtym serem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybkie i smaczne danie.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka,
    25 dag pieczarek
    15 dag żółtego sera
    1 cebula,
    2 ząbki czosnku
    kucharek,
    śmietana,
    olej,
    zielona pietruszk

Kurza pierś z pieczarkami i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś myjemy, osuszamy i kroimy w dosyć dużą kostkę. Posypujemy kucharkiem.Rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso na złoto.
  • 2. Przekładamy do garnka, a na pozostałym oleju szklimy cebulę, przesmażamy pieczarki i czosnek. Dokładamy do mięsa, podlewamy 1 szkl. bulionu drobiowego i dusimy do miękkości.
  • 3. Ser scieramy na tarce jarzynowej i dodajemy do mięsa. Pochwili duszenia dodajemy 2 łyżki dobrej śmietany. Mieszamy i posypujemy natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy