Kuskus orientalnie

0 (0 ocen)

  • 20 min

Przepis na szybki obiad gdy nie wiele mamy w lodówce

  • 20 min

Składniki:

  • Szklanka kuskus, mieszanka warzyw chińskich (fasolka,groszek,kiełki fasoli mung, marchew, papryka czerwona, por, grzyby chińskie mun, kiełki bambusa), oliwa z oliwek,sól,pieprz,curry,kurkuma,papryka ostra,natka pietruszki.

Kuskus orientalnie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kuskus gotujemy według przepisu na opakowaniu (ja kupiłam błyskawiczne kuskus które zalewa się po prostu wrzątkiem,po 5 minutach mamy już gotową kaszę). Warzywa wrzucamy na patelnie i smażymy na oliwie do miękkości.Następnie przyprawiamy do smaku orientalnymi przyprawami. Na koniec dorzucamy kuskus na patelnię i całość chwilkę podgrzewamy ciągle mieszając – aż kuskus wchłonie aromaty przypraw.Siekamy natkę pietruszki.Całość wrzucamy na talerz i posypujemy natką.

Porady

Można dodać namoczone wcześniej grzybki mun lub ulubione kiełki (słonecznika czy soczewicy).Będzie to wtedy jeszcze większa bomba witaminowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy