Kwaśna jałowcowa kartoflanka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ciekawa wg nas propozycja na zupę z kiszona kapustą.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g kiszonej kapusty
    pętko suchej jałowcowej kiełbasy
    4 kartofle
    2 marchewki
    liść laurowy
    sól
    pieprz
    kminek

Kwaśna jałowcowa kartoflanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kwaśna jałowcowa kartoflanka 1. Kiełbasę pokroiłem w plasterki, przypiekłem w suchym, rozgrzanym garnku z grubym dnem. Zalałem ½ l gorącej wody. Kiedy się zagotowała, dodałem obrane warzywa : kartofle pokrojone w kostkę, marchewki w półplasterki oraz liść laurowy.
    Kiedy warzywa były prawie miękkie dodałem pokrojona kiszoną kapustę, dusiłem 5 minut. Dolałem 7 szklanek wody, doprowadziłem do wrzenia, zmniejszyłem ogień, gotowałem jeszcze ok. 10 minut. Doprawiłem do smaku solą, pieprzem i kminkiem. Podałem z bagietką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy