łasuch

0 (0 ocen)

  • 10 min

CIASTO MOZNA PZRYSZYKOWAC W KILKA CHWIL DAJAC WSZYSKO NA RAZ TEZ WYJDZIE BEZ PROPORCJI CZY NA OKO NA PEWNO BEDZIE SMAKOWAŁO

  • 10 min

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    3 jaja
    1szklanka oleju
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki octu
    dowolne dodatki owoce świeże lub mrożone
    OPCJA DRUGA
    1 szklanka cukru
    1/2 kostki smalcu
    1/2 kostki masła lub margaryny
    3 jaja
    2 łyzeczki proszku do pieczenia
    3 szklanki mąki
    owoce świerze lub mrożone

Łasuch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. jaja cukier olej miksujemy srednimi porcjami wsypujemy mąke z proszkiem do pieczenia na koniec wlewamy ocet i wsypujemy owoce ile kto lubi my z dziecmi uwielbiamy wisnie a przygotowywuje je troszke wczesniej do kilograma wydrylowanych wisni sype 1/2 kg cukru odstawiam na pół godziny i odsączam super bez silnego kwasu ciasto delikatnie mieszamy łyżka i wlewamy na durza blache tanie proste i zawsze sie uda SMACZNEGO
    OPCJA DRUGA
    WYKONANIE JAK W OPCJI PIERWSZEJ TYLKO ZAMIAST OLEJU ROZPUSZCZONE MASŁO I SMALEC LEKKO CIEPŁAWE
    WYŚMIENITE

Porady

JAK KTOS LUBI OWOCE NA WIERZCHU WYSTARCZY NA CIASTO POSYPAC MĄKĄ I WYŁOŻYC OWOCE.JEZELI CIASTO ROBI SIE ZBYT GESTE PODLEWAMY GORACA WODA Z POWODZENIEM WYJDZIE KARZDEMU

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy