Dodatki
- 1 litr śmietany kremówki (ja używa kremówkę z ramy super się ubija i nie trzeba dodawać żelatyny)
- 250 g wafelków waniliowych
- 250 g wafelków czekoladowych
- 2 galaretki agrestowe
Łasuch z wafelkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto jasne
Białka ubić z cukrem dodawać po jednym żółtko cały czas ubijając. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i olejek a na końcu skórkę cytrynową całość delikatnie wymieszać. Piec w temp 170 przez 25 minut.
2.Masy
Wafelki pokroić w drobną kostkę. Następnie kremówkę podzielić na pół ubić najpierw 500 ml śmietany kremówki dodać pokrojone wafelki czekoladowe. To samo postąpić z drugą częścią kremówki dodać drugi rodzaj wafelków.
3.Przełożenie ciasta
Placek ciemny - masa z wafelkami waniliowymi - placek jasny - masa z wafelkami czekoladowymi - galaretka ( rozpuszczona według przepisu na opakowaniu)
Komentarze