Leszcz z musztardą w cieście, podany z cukinią. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Skropić sokiem z cytryny, delikatnie doprawić solą i pieprzem. Filety dość grupo posmarować musztardą z obu stron.
2.Przygotować ciasto. Zmiksować wszystkie składniki ciasta. Powinno być bardziej gęste niż na naleśniki. Filety zanurzyć w cieście i smażyć z obu stron na gorącym tłuszczu, na złocisty kolor.
3.Równocześnie usmażyć na tłuszczu pokrojoną w plasterki i obsypaną solą i pieprzem cukinię.
4.Bezpośrednio po usmażeniu, rybę i cukinię odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Przekładamy na półmisek i ozdabiamy według własnego pomysłu.
Porady
Leszcza można podać z ziemniaczkami i surówką jako danie obiadowe.
Komentarze