Leczo a la jajecznica - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy na odrobinie oleju.Dodajemy sól.
2.Cukinie obieramy, kroimy w kostkę i dokładamy do cebuli.Dodajemy majeranek i pieprz. Dolewamy 1/3 szklanki wody.
3.Umytą zieloną paprykę, dzielimy na pół, pozbywamy się nasion i kroimy w kostke lub cienkie paseczki.
4.To samo robimy z czerwoną papryką.
5.Myjemy pomidora i kroimy go w dużą kostkę (można pomidora obrać ze skórki).Dajemy ketchup i ostrą mieloną paprykę.Dusimy pod przykryciem. Mozna dolać wody jeśli warzywa przywierają.
6.Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na osobnej patelni. Dodajemy do warzyw starając sie nie dodawać tłuszczu.
7.Gdy warzywa będą miękkie dodajemy jajka i mieszamy, aż jajko się zetnie.
Komentarze