Leczo z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinie, kiełbase, pomidory, paprykę, cebulę pokroić, seler i marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach
2.Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę, po chwili dodajemy kiełbasę i smażymy kilka minut.
3.W odzielnym garnku na rozgrzanym oleju wrzucamy pokrojoną paprykę (dusimy ok 10 min), cukinie, dodajemy marchew z selerem, jeżeli papryka puściała za mało wody można dolać
4.Po ok. 5 min duszenia dodajemy podsmażoną cebulę i kiełbasę oraz posiekane pomidory, dodajemy także posiekaną pietruszkę.
Po 15 duszenia doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką w proszku.
Dusimy jeszcze pare minut, na koniec dodajemy łyżke koncentratu i trochę cukru
Komentarze