Leczo z pieczoną papryką

0 (0 ocen)

  • 50 min

Przepyszny przepis na leczo.Zrobiłem go na przyjęcie,goście byli zachwyceni.Polecam

  • 50 min

Składniki:

  • 1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    1 papryka zielona
    1 średnia cebula czosnkowa
    4 duże pieczarki
    posiekana natka pietruszki
    4 cienkie parówki wieprzowe
    2 średnie pomidory sparzone i obrane ze skórki
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 łyżka koncentratu grzybowego
    1 płaska łyżka mąki pszennej
    ok. 500ml. bulionu
    sól,pieprz,cząber,papryka słodka,papryka pikantna do smaku

Leczo z pieczoną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180`C mocno zapiekamy aż skórka się zrumieni.Wyjmujemy,studzimy,obieramy ze skórki,kroimy w kostkę.Cebulę obieramy kroimy w kostkę.Pieczarki kroimy w słupki.Parówki kroimy w talarki.W brytfance rozgrzewamy margarynę dodajemy cebulę,pieczarki,parówki podsmażamy na średnim ogniu,dodajemy koncentrat pomidorowy i grzybowy,pokrojone w kostkę pomidory,podsypujemy mąką,zalewamy bulionem,dodajemy pieczoną paprykę,doprawiamy do smaku,Gotujemy leczo jeszcze ok.15 minut na średnim ogniu.Leczo rozlewamy na talerze,posypujemy posiekaną natką,podajemy z pieczywem.SMACZNEGO.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy