Lekki, błyskawiczny tort malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, powoli dosypujemy mąkę z proszkiem, mieszamy i przekładamy do tortownicy 24 do 26 cm. Pieczemy ok. 40 minut w 190 stopniach. Studzimy i ponownie zakładamy obręcz.
2.Pierwszą galaretkę rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody. Studzimy. Maliny miksujemy. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Do galaretki dodajemy 3/4 malin, mieszamy i na koniec dodajemy śmietanę, delikatnie łączymy składniki. Masę przekładamy na biszkopt.
3.Drugą galaretkę rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody, studzimy. Następnie dodajemy pozostałe maliny. Mieszamy i przekładamy na tort. Studzimy ok. 4 godzin. Dekorujemy według uznania.
Komentarze