6 szt biszkoptów okrągłych
3 szkl mleka
pół tabliczki czekolady białej
pół tabliczki czekolady gorzkiej
pół tabliczki czekolady mlecznej
6 płaskich łyżeczek agar agar
Lekki torcik czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia.Na dnie układamy biszkopty.Do garnka wlewmy 1 szkl mleka, dodajemy pokruszoną czekoladę białą i podgrzewamy aż czekolada się rozpuści.Do garącej masy wsypyjemy 2 łyżeczki agaru.Zagotowujemy cały czas mieszając.Gdy masa zacznie gęstnieć zdejmuemy z ognia,lekko sudzimy mieszając i delikatnie przelewamy na biszkopty.Odstawiamy do wystygnięcia-masa bardzo szybko się ścina.Tak samo przygotowujem pozostała dwie masy.Gdy torcik wystygnie możemy go kroić.Smacznego
Porady
Mas robionych z agarem nie trzeba wkładać go lodówki.
Komentarze