Lekko malinowe tiramisu

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne malinowe tiramisu z dodatkiem soku ze świeżych malin. Najlepiej smakuje lekko schłodzone.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g mascarpone
    200 ml śmietanki 30% schłodzonej
    1/2 szkl cukru
    3 łyżki soku malinowego
    12 okrągłych biszkoptów
    1 czubata łyżka kawy rozpuszczalnej
    1 szkl gorącej wody
    1 łyżeczka gorzkiego kakao

Lekko malinowe tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawę wsypujemy do miseczki, zalewamy gorącą wodą, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.
    Zimną śmietankę ubijamy razem z cukrem na sztywno. Dodajemy do ubitej śmietanki po 1 łyżce mascarpone cały czas miksując. Na koniec dodajemy sok malinowy i razem miksujemy. Przygotowujemy pucharki.
    Biszkopty na 2 sekundy zanurzamy w kawie i wkładamy na dno pucharków.
    Na ciastka wkładamy po czubatej łyżce masy serowej i wyrównujemy.
    Układamy kolejne warstwy: biszkopty nasączone w kawie, masa serowa, biszkopty nasączone w kawie i masa serowa.
    Wyrównujemy i górę posypujemy kakao.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy