Pyszny i szybki w przygotowaniu deser w szklankach! Sezon malinowy w pełni, więc tylko korzystać. Przygotowanie takiego deseru zajmuje dosłownie kilka minut.
15 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
2 porcje:
100 g biszkoptów
¼ szklanki kawy rozpuszczalnej (zaparzonej)
250 g serka mascarpone
50 g białej czekolady
¾ szklanki malin
Kakao do posypania
Malinowe tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wcześniej zaparzamy kawę. Robimy ją według uznania – mocniejszą lub słabszą. Ja na tą porcję zaparzyłam około łyżeczkę kawy. Odstawiamy do przestygnięcia. Biszkopty łamiemy na mniejsze kawałki, moczymy w kawie, układamy w szklankach. Następnie rozkładamy połowę malin. Serek marcarpone ubijamy na puch z roztopioną i przestudzoną białą czekoladą. Serek rozkładamy na malinach. Kolejną warstwą tiramisu są znów maliny. Na wierzchu układamy nasączony w kawie biszkopcik. Całość obsypujemy kakao. Chłodzimy w lodówce.
Komentarze