Malinowe tiramisu

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszny i szybki w przygotowaniu deser w szklankach! Sezon malinowy w pełni, więc tylko korzystać. Przygotowanie takiego deseru zajmuje dosłownie kilka minut.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 porcje:
    100 g biszkoptów
    ¼ szklanki kawy rozpuszczalnej (zaparzonej)
    250 g serka mascarpone
    50 g białej czekolady
    ¾ szklanki malin
    Kakao do posypania

Malinowe tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wcześniej zaparzamy kawę. Robimy ją według uznania – mocniejszą lub słabszą. Ja na tą porcję zaparzyłam około łyżeczkę kawy. Odstawiamy do przestygnięcia. Biszkopty łamiemy na mniejsze kawałki, moczymy w kawie, układamy w szklankach. Następnie rozkładamy połowę malin. Serek marcarpone ubijamy na puch z roztopioną i przestudzoną białą czekoladą. Serek rozkładamy na malinach. Kolejną warstwą tiramisu są znów maliny. Na wierzchu układamy nasączony w kawie biszkopcik. Całość obsypujemy kakao. Chłodzimy w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy