LEMONIADA ARBUZOWA

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Doskonale gasi pragnienie, a ponadto nawadnia i uzupełnia niedobór elektrolitów w organizmie

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 1 kg arbuza
    1 cytryna
    1 szklanka wody mineralnej
    1-2 łyżki miodu

Lemoniada arbuzowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Arbuza pozbawiamy skóry, usuwamy pestki i sam miąższ wrzucamy do kielicha blendera. Wyciskamy sok z całej cytryny, dodajemy do arbuza i blendujemy na gładki mus. Następnie całość przecedzamy przez sitko do dzbanka. Dodajemy wodę mineralną oraz miód i dokładnie mieszamy. Gotową lemoniadę chłodzimy w lodówce lub podajemy z kostkami lodu.

Komentarze

Podobne przepisy