Lemoniada arbuzowa

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 4 osób

Dla fanów arbuzów - lemoniada arbuzowa:). Dodałam do niej dużą ilość lodu, miętę i cytrynę. Świetna na gorące, letnie dni. Gasi pragnienie!

  • 5 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1/2 arbuza
    10 kostek lodu
    1 szklanka wody niegazowanej
    3 łyżki miodu
    1/2 limonki
    1/2 cytryny
    kilka gałązek mięty

Lemoniada arbuzowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z arbuza usuwamy skórę i pestki. Blendujemy z miodem i wodą do powstania gładkiej masy. Cytrynę i limonkę kroimy w plastry.
  • 2. Zmiksowanego arbuza z wodą i miodem przelewamy do dzbanka. Dodajemy lód, cytrynę, limonkę i miętę. Odstawiamy na kilka minut by smaki się połączyły. Przechowujemy w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy