Letnia zupa jagodowa

0 (0 ocen)

Taką zupę można podawać z makaronem. Zupę podajemy na zimno, ale można podawać również na gorąco

Składniki:

  • jagody - 500 g
    woda - 600 ml
    cukier- 4 łyżki
    śmietana - 4 łyżki
    cukier waniliowy - 1 opak

Letnia zupa jagodowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody przebrać, opłukać, rozgnieść widelcem, przełożyć do garnka.
  • 2. Przebrane owoce zalać wodą, dodać cukier i cukier waniliowy, gotować kilka minut.
  • 3. Następnie dodać do zupy śmietanę, zagotować na wolnym ogniu.
  • 4. Za pomocą blendera zmiksować zupę.
  • 5. Zupę podawać z makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy