Łódeczka na wyspie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Warzywa dokładnie myjemy.
2.Pasta na kanapki: jajka i 3 ogórki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy pokrojonego pomidora i kabanosy, mieszamy z majonezem, leciutko doprawiamy pieprzem.
3.Marchewkę i 1 ogórka obieramy, (1 ogórek zostaje nie obrany) i kroimy w plastry (ja posiekałam w snacki), tworzymy z nich "wyspę" na przemian z makaronem.
Pastę nakładamy do łódeczki z sałaty lodowej, ozdabiamy ogórkiem i marchewką. Podajemy z pieczywem.
Kolorowe śniadanie gotowe :)
Porady
Marchewkę można lekko podgotować jeśli dziecko nie lubi surowej lub jest za małe.
Pozostałą pastę można wymieszać z resztą makaronu, doprawić i mamy sałatkę.
Komentarze