Domowe lody straciatella może zrobić w domu każdy :) Wystarczy zaopatrzyć się w kremówkę i składniki, które chcemy mieć w lodach... np. czekolada, kawałki owoców, chrupki, bakalie itp...Nie jest potr
3 godz.
Składniki:
500 ml śmietanki 36%,
1 śmietan fix,
2 czubate łyżki cukru pudru,
100 g gorzkiej czekolady,
50 g płatków migdałowych.
Lody straciatella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schłodzoną kremówkę z śmietan fixem ubijamy na sztywno. Podczas ubijania dodajemy stopniowo cukier puder. Tabliczkę gorzkiej czekolady łamiemy na kostki. Każdą kostkę czekolady pokroiłam nożem na cztery części. Mieszamy czekoladę z ubitą kremówką. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy masę. Posypujemy płatkami migdałowymi. Wkładamy do zamrażarki (najlepiej na cała noc).
Komentarze