Łosoś jurajski - pochodzi z polskiej naturalnej hodowli - dzięki czemu jest bardzo smaczny i zdrowy.
30 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
płat łososia jurajskiego
mandarynka
cytryna
połowa pomarańczy
sól
pieprz
liść laurowy 2-3 sztuki
kilka ziaren ziela angielskiego
kilka ziaren kolorowego pieprzu
100 ml wody
Łosoś jurajski z cytrusami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Owoce myjemy, kroimy w grube plastry, układamy na głębokiej patelni. Owoce posypujemy, liściem laurowym, zielem i ziarnami pieprzu.
2.Umytą i osuszoną rybę układamy na owocach skórą do dołu. Posypujemy solą i pieprzem. Przykrywamy i stawiamy na duży ogień - smażymy przez 5 minut.
Podlewamy zimną wodą i smażymy dalej pod przykryciem jeszcze 15 minut.
Rybę wykładamy na półmisek i podajemy z ulubionymi dodatkami.
Komentarze