Łosoś jurajski z cytrusami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Łosoś jurajski - pochodzi z polskiej naturalnej hodowli - dzięki czemu jest bardzo smaczny i zdrowy.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • płat łososia jurajskiego
    mandarynka
    cytryna
    połowa pomarańczy
    sól
    pieprz
    liść laurowy 2-3 sztuki
    kilka ziaren ziela angielskiego
    kilka ziaren kolorowego pieprzu
    100 ml wody

Łosoś jurajski z cytrusami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • łosoś 1. Owoce myjemy, kroimy w grube plastry, układamy na głębokiej patelni. Owoce posypujemy, liściem laurowym, zielem i ziarnami pieprzu.
  • łosos 2. Umytą i osuszoną rybę układamy na owocach skórą do dołu. Posypujemy solą i pieprzem. Przykrywamy i stawiamy na duży ogień - smażymy przez 5 minut.
    Podlewamy zimną wodą i smażymy dalej pod przykryciem jeszcze 15 minut.

    Rybę wykładamy na półmisek i podajemy z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy