Łosoś jurajski cytrynowo-imbirowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kolejna propozycja jak zrobić soczystą rybę.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • płat łososia jurajskiego
    3 cytryny bio
    3 plasterki imbiru świeżego
    2-3 listki laurowy
    kilka ziaren pieprzu kolorowego
    kilka ziaren ziela angielskiego
    kilka ziaren kolendry
    sól
    pieprz
    100 ml wody

Łosoś jurajski cytrynowo-imbirowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • łosoś 1. Cytryny myjemy, kroimy w grube plastry, układamy na patelni. Cytryny posypujemy listkami laurowymi, zielem angielskim, ziarnami pieprzu i kolendry oraz plasterkami imbiru.

    Umytą i osuszoną rybę układamy skórą do dołu na cytrynach. Przykrywamy i smażymy 5 minut. Dolewamy zimną wodę i dalej smażymy przez 15 minut.

    Rybę przekładamy na półmisek i podajemy z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy