Łosoś parowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z łososia dokładnie umyć , oczyścić i poporcjować.
Posolić.
Ułożyć rybę na patelni i podlać 1/2 szklanki wody.
Patelnię przykryć i parować łososia do momentu wyparowania wody.
2.Zielony ogórek zetrzeć na miazgę. Tak żeby powstała zawiesina. Jeżeli jest delikatna skórka zetrzeć ze skórka, a jeśli nie , ogórek należy wcześniej obrać, Dołożyć wszystkie pozostałe składniki sosu i dokładnie wymieszać
Pozostawić na trochę , żeby wszystkie składniki się połączyły.
3.Łososia podawać na ciepło , albo na zimno ( posypać czarnym mielonym pieprzem ) z tym sosem. Smacznego.
Porady
Szczególnie polecam ten sos. Jest bardzo dobry. Próbowałam różnych, ale ten jest naj.
Komentarze