Łosoś pod pierzynką z pora z pesto i warzywami

0 (0 ocen)

  • 26 godz.

Bardzo lubię łososia z warzywami zapiekanego, smaczny i zdrowy obiad

  • 26 godz.

Składniki:


  • 1 kawałki filetu z łososia
    4 łyżeczki pesto z rukoli
    1 por biała część
    3 pomidory czerwone an gałązkę
    Kilka pomidorów żółtych koktajlowych
    8 ząbków czosnku
    1 papryczka chilli
    Koper świeży
    Sól
    1 cebula biała
    1 łyżeczka majeranku
    1 łyżka masła
    ½ cytryny

Łosoś pod pierzynką z pora z pesto i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawałki łososia wkładam do miski, dodaję majeranek, cebulkę pokrojoną, sól, pieprz, czosnek. Odstawiam na noc do lodówki, Por myję, kroję na talarki, przesmażam na maśle. Do naczynia żaroodpornego wkładam por, dodaję kawałki łososia który smaruję pesto. Układam pomidory czerwone i żółte, papryczkę chili, ząbki czosnku w skorupkach. Wstawiam do piekarnik na 30 minut. Temperatura 200 stopni. Dekoruję koperkiem.

Komentarze

Podobne przepisy