Łosoś w pomidorowo -serowej skórce.

0 (0 ocen)

Łosoś podany inaczej

Składniki:

  • 250 g łososia
    1 pomidor
    1 mała cebulka posiekana
    1 łyżka kolendry świeżej
    1/2 łyżeczki kminu rzymskiego zmielonego
    tabasco do smaku
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1 łyżka soku z cytryny
    20 g masła
    30 g sera cheddar startego
    40 g miękiszu z chleba, posiekanego

Łosoś w pomidorowo -serowej skórce. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory bez skórki i pestek pokroić w kosteczkę. Wymieszać je z cebulką, kminem , kolendrą i tabasco.
    Stopić masło i połączyć z sokiem cytrynowym i pieprzem.
    Naczynie żaroodporne natłuścić i ułożyć rybę posmarowaną sokiem cytrynowym z masłem i pieprzem.
    Na wierzchu ułożyć masę pomidorową i posypać serem wymieszanym z drobno posiekanym miękiszem chlebowym.
    Wstawić do pieca ,temp.180stop. i piec 15 min.
    Podawać z cytryną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy