250 g łososia
1 pomidor
1 mała cebulka posiekana
1 łyżka kolendry świeżej
1/2 łyżeczki kminu rzymskiego zmielonego
tabasco do smaku
1/4 łyżeczki pieprzu
1 łyżka soku z cytryny
20 g masła
30 g sera cheddar startego
40 g miękiszu z chleba, posiekanego
Łosoś w pomidorowo -serowej skórce. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomidory bez skórki i pestek pokroić w kosteczkę. Wymieszać je z cebulką, kminem , kolendrą i tabasco.
Stopić masło i połączyć z sokiem cytrynowym i pieprzem.
Naczynie żaroodporne natłuścić i ułożyć rybę posmarowaną sokiem cytrynowym z masłem i pieprzem.
Na wierzchu ułożyć masę pomidorową i posypać serem wymieszanym z drobno posiekanym miękiszem chlebowym.
Wstawić do pieca ,temp.180stop. i piec 15 min.
Podawać z cytryną.
Komentarze