Łosoś z kopytkami z kaszy jaglanej i glazurowanym burakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kopytka z kaszy jaglanej
Gotujemy ziemniaki i kaszę według przepisu na opakowaniu. Ostudzamy.
Ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę. Łączymy z kaszą. Dodajemy wyciśnięty sok z połowy buraka, jajko i sól do smaku. Dokładnie wyrabiamy ciasto i formujemy kopytka. Wrzucamy do wrzącej wody, a gdy wypłyną wyjmujemy.
2.Glazurowany burak
Buraka gotujemy 15-20min. Kroimy na plasterki. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy buraka i miód. Całość smażymy ok. 5min.
3.Łosoś
Łososia smażymy ok.8-10min na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi do smaku.
4.Na talerz wykładamy łososia, kopytka i plasterki buraka, które przekładamy cienkimi plasterkami jabłka. Ozdabiamy świeżą miętą i suszonym tymiankiem. Smacznego :)
Komentarze