Łosoś zapiekany z pomidorem i mozarellą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Prosty w przygotowaniu i smaczny filet z łososia zapieczony z mozarellą, pomidorem i świeżą bazylią.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • filet z łososia 400 gramów
    oliwa z oliwek 2 łyżki
    zioła prowansalskie 2 szczypty
    sól 1 szczypta
    ser mozarella 4 plastry
    pomidor 4 plastry
    bazylia świeża kilka listków

Łosoś zapiekany z pomidorem i mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Przekroić na dwie części. Natrzeć oliwą z oliwek, oprószyć solą i ziołami prowansalskimi. Ułożyć rybę w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu położyć plastry pomidora oraz sera mozarella. Posypać posiekanymi listkami bazylii.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 15 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy