Łososiowe zawiniątka

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszna, elegancka, szybka w wykonaniu przystawka.

  • 15 min

Składniki:

  • 20 dag łososia w plastrach
    10 dag białego sera
    80 g czerwonego kawioru
    pietruszka
    koperek
    pieprz kolorowy
    opcjonalnie kiszony ogórek lub marynowane cebulki

    szczypiorek do przewiązania zawiniątek

Łososiowe zawiniątka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szczypiorek, którym będziemy obwiązywać zawiniątka sparzamy wrzątkiem.
  • serek ziołowy 2. Serek mieszamy z posiekanym szczypiorkiem i koperkiem, rozdrabniamy widelcem. Doprawiamy pieprzem. Jeśli lubimy możemy dodać drobniutko pokrojonego ogórka lub cebulki.
  • Układamy serek na plastrach łososia. 3. Dwa plasterki łososia układamy na krzyż. Na środek kładziemy twarożek.
  • gotowe zawiniątka 4. Paczuszki zawijamy, przewiązujemy sparzonym szczypiorkiem. Na wierzch każdej kładziemy czerwony kawior.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy