Serrano, prosciutto, szynka westfalska sposób na pyszną, szybką, a zarazem wykwintną przystawkę, która zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienie.
30 min
Składniki:
na 12 sztuk:
4 plasterki serrano
4 plasterki prosciutto
4 plasterki szynki westfalskiej
3 opakowania najlepiej oryginalnej greckiej fety
1 por
2 łyżki masła
Szynkowe zawiniątka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pora kroimy w plasterki i podduszamy przez 3 minuty na maśle. Każdą fetę dzielimy na 4 kawałki.
Kokilki lub foremki na muffinki wykładamy plasterkami szynki, do każdej wkładamy kawałek sera, i podduszonego pora. Pieczemy w 180 stopniach C przez 15 minut.
Porady
Świetnie smakują podane z mieszanką sałat z cytrusami i sosem vinaigrette.
Komentarze