Majonezowa babka z łatą z karobu

0 (0 ocen)

Zdecydowałam się w końcu na zakup karobu, ponieważ córka musi ograniczać kakao, a czasami bardzo chciałoby się zjeść chociaż taką babeczkę :)

Składniki:

  • 6 jajek
    1 szklanka cukru
    1 szklanka majonezu
    1 szklanka mąki pszennej
    1 szklanka mąki ziemniaczanej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki karobu

Majonezowa babka z łatą z karobu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wbić całe jajka, wsypać cukier, ubić mikserem na jasną i puszystą masę.

    Mąkę ziemniaczaną i pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia. Odstawić.

    Do ubitych jajek dodać majonez, zmiksować.

    Wsypać mąki i delikatnie wymieszać.

    3/4 masy wlać do keksówki. Do pozostałej ćwiartki wsypać karob i wymieszać. Wlać na wierzch białej masy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około 50 minut. Wystudzić na kratce

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy