makaron domowy mojej mamy

0 (0 ocen)

  • 60 min

odkąd sięgam pamięcią , mama starała się pokazać mi jak najwięcej domowego jedzenia.

  • 60 min

Składniki:

  • 40dag maki, 3 jaja, 7łyżek ciepłej wody, olej, sól

Makaron domowy mojej mamy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę, olej-łyżka, jaja i sól wymieszać. Mąkę przesiać na stolnicę i uformować dołek, wlewać do niego przygotowaną masę. Zagniatać ciasto. Dzielimy je na 3 części, cienko rozwałkowując placki, pozostawić na chwilkę do przeschnięcia. W międzyczasie nastawiamy w garnku wodę. Zawijamy placki w rulon, ostrym nożem kroimy drobniutnie paseczki. Gotujemy je w osolonej wodzi z dodatkiem oliwy. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy