Makaron na kolorowo

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Danie wygląda apetycznie i jest odżywcze.

Składniki:

  • 30 dag pełnoziarnistego makaronu
    brokuł
    puszka kukurydzy
    2 pomidory
    pęczek szczypiorku
    10 dag żółtego sera
    sól, pieprz
    przyprawa uniwersalna
    łyżka masła

Makaron na kolorowo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę osączamy. Pozostałe warzywa myjemy i osuszamy. Pomidory kroimy w cząstki, szczypiorek siekamy. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy ok. 10 minut we wrzątku z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Odcedzamy. Wszystkie warzywa mieszamy i doprawiamy. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy. Gorący
    mieszamy z masłem. Następnie dodajemy warzywa i posypujemy serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2011

Komentarze

Podobne przepisy