Makaron taty po włosku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Od kiedy mój tata zrobił nam to danie, przywiezione z podróży, wpisałam go do moich ulubionych potraw.

  • 30 min

Składniki:

  • Makaron do spaghetti
    parmezan
    kilka ząbków czosnku
    zioła prowansalskie
    łyżka masła i 2 łyżki oliwy
    ewentualnie sól

Makaron taty po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy.
  • czosnek smażymy 2. Ząbki czosnku obieramy i kroimy na talarki lub w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę z masłem, wrzucamy czosnek. Podsmażamy go, tak by się zarumienił (wtedy będzie chrupiący).
  • makaron dodajemy do czosnku 3. Wrzucamy makaron na patelnię i mieszamy razem z ziołami. Smażymy razem około 3 - 5 minut i podajemy ze startym parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy