Makaron z botwinką i szpinakiem

0 (0 ocen)

Zdrowe, lekkie danie obiadowe.

Składniki:

  • 1 pęczek botwinki
    1 pęczek szpinaku
    1 duża cebula
    200g makaronu
    sól, pieprz

Makaron z botwinką i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę. Botwinę myjemy, odkrawamy buraczki. Obieramy je i ścieramy na tarce. Liście siekamy. Siekamy również liście szpinaku.
  • 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę i starte buraczki Smażymy przez około 10 minut, po czym dodajemy posiekane liście. Dusimy do odparowania wody. Przyprawiamy solą i obficie pieprzem.
  • 3. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mieszamy z podsmażoną botwiną i szpinakiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy