Makaron z indykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

szybko,łatwo a danie bardzo smaczne

  • 30 min

Składniki:

  • Dowolne mięso z indyka (np.skrzydła
    lub udziec), ok 60-70 dag
    makaron świderki 40-50 dag
    Sos słodko-kwaśny
    Fix do spaghetti bolognese z chilli
    (Knorr), 1 torebka
    pieprz,sól,papryka w proszku,sos
    sojowy, do smaku
    ser parmezan lub żółty np. gouda, ok10-15 dag
    olej, do przysmażenia mięsa
    oregano

Makaron z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować makaron w osolonej wodzie, odcedzić
  • 2. mięso z indyka ugotowane (można wykorzystać z rosołu lub ugotować mięso a rosół wykorzystać do ugotowania zupy) pokroić na kawałki i przysmażyć
  • 3. dodać rozrobiony z wodą zgodnie z przepisem na opakowaniu fix, pogotować z mięsem ok.10 min.często mieszając,uważać żeby nam się danie nie przypaliło
  • 4. dodać słodko-kwaśny sos ,przyprawić , dodać oregano i dalej
  • 5. rozłożyć makaron na talerze na górę wyłożyć mięso z sosem, posypać parmezanem lub startym żółtym serem

Porady

do dania można dodać ugotowane brokuły lub przesmażone pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy