Dowolne mięso z indyka (np.skrzydła
lub udziec), ok 60-70 dag
makaron świderki 40-50 dag
Sos słodko-kwaśny
Fix do spaghetti bolognese z chilli
(Knorr), 1 torebka
pieprz,sól,papryka w proszku,sos
sojowy, do smaku
ser parmezan lub żółty np. gouda, ok10-15 dag
olej, do przysmażenia mięsa
oregano
Makaron z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotować makaron w osolonej wodzie, odcedzić
2.mięso z indyka ugotowane (można wykorzystać z rosołu lub ugotować mięso a rosół wykorzystać do ugotowania zupy) pokroić na kawałki i przysmażyć
3.dodać rozrobiony z wodą zgodnie z przepisem na opakowaniu fix, pogotować z mięsem ok.10 min.często mieszając,uważać żeby nam się danie nie przypaliło
4.dodać słodko-kwaśny sos ,przyprawić , dodać oregano i dalej
5.rozłożyć makaron na talerze na górę wyłożyć mięso z sosem, posypać parmezanem lub startym żółtym serem
Porady
do dania można dodać ugotowane brokuły lub przesmażone pieczarki
Komentarze