Makaron z kapustą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Danie jest nie drogie i szybkie. Przepisem podzieliłam się z moimi znajomymi

Składniki:

  • ● główka młodej kapusty
    ● op. makaronu świderki
    ● 2 ząbki czosnku
    ● zioła prowansalskie
    ● 3 łyżki śmietany 18-proc.
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej do smażenia

Makaron z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente
    w lekko osolonej wodzie,
    odcedzamy i studzimy. Kapustę
    szatkujemy i sparzamy
  • 2. Na patelni rozgrzewamy
    olej.Czosnek obieramy, miażdżymy
    i podsmażamy. Wkładamy
    kapustę i makaron,
    chwilę smażymy
  • 3. Wlewamy śmietanę. Doprawiamy
    solą, ziołami prowansalskimi
    i pieprzem, mieszamy.
    Podajemy na gorąco

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2010

Komentarze

Podobne przepisy