Spaghetti z cytryną i bazylią wypatrzyłam niedawno w jakimś programie Kuchni tv i od razu zapragnęłam go spróbować. Bardzo proste i szybkie przygotowanie sprawiają, że jest to idealnie danie dla zapra
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
- makaron spaghetti: 1 opakowanie
- sok z cytryny: 4 sztuki
- parmezan: 350 gramów
- oliwa z oliwek: 150 mililitrów
- sól morska: 1 szczypta
- świeżo mielony pieprz: 1 szczypta
- świeże liście bazylii: 5 sztuk
Makaron z river cafe - spaghetti al limone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotować w osolonym wrzątku kilka minut. Wycisnąć sok z cytryn, zetrzeć parmezan, dodać oliwę, doprawić solą i pieprzem. Bazylię posiekać. Makaron odcedzić, przełożyć znów do garnka, polać sosem, by makaron się nim oblepił, energicznie przemieszać. Dodać posiekaną bazylię.
Komentarze