Makaron z sardynkami

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Makaron z sardynkami

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g makaronu fusilli
    4 łyżki oleju słonecznikowego
    2 szalotki
    125 g sardynek w oleju z cytryną (bez skóry i ości)
    3 łyżki startego parmezanu
    natka pietruszki
    sól, pieprz

Makaron z sardynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron z sardynkami 1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
    Obrane szalotki szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy sardynki wraz z olejem, szpatułką je rozdrabniamy i smażymy.
    Następnie dodajemy makaron, dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Podajemy ze świeżo startym parmezanem i posiekaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

5 (3 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sałatka z kuskusem i sardynkami