Makaron z serkiem i tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Tak szybkiego i prostego, jednocześnie bogatego w smaku makaronu, już dawno nie robiłem. A więc zrobiłem z podpowiedzi i wyszło bardzo aromatycznie.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 makaronu (np. Bavette)

    2 łyżki serka wiejskiego

    56 g tuńczyka w sosie własnym

    pieprz

Makaron z serkiem i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron z serkiem i tuńczykiem 1. Makaron gotujemy al’ dente. Odcedzamy i od razu przekładamy z powrotem do garnka. Nie czekamy, aż odcieknie.



    Do makaronu wrzucamy serek i osączonego z zalewy tuńczyka. Całość mieszamy i doprawiamy pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy