Makaron 1 opakowanie
Groszek zielony 20 dag
Pieczarki świeże 20 dag
Mięso z kurczaka 30 dag
Cebula biała 1 szt.
Rosół drobiowy(może być z kostki) 250 ml
Śmietanka kremówka ½ szklanki
Serek topiony 10 dag
Olej
Sól i pieprz do smaku
Natka pietruszki
Tymianek
Makaron z sosem serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować według opisu na opakowaniu, a groszek podgotować przez chwilę w osolonej wodzie. Mięso umyć, pokroić i przysmażyć z posiekaną cebulą, natką i tymiankiem. Dodać pokrojone cienko pieczarki, oprószyć solą i pieprzem i po 10 minutach podlać rosołem i śmietanką. Zagotować, dodać serek topiony a na koniec dodać groszek. Na talerze wyłożyć makaron, polać przygotowanym sosem, ozdobić zielenina i podawać na ciepło.
Komentarze