MAKARON ZE SCHABEM, PAPRYKĄ I PIECZARKAMI

0 (0 ocen)

  • 20 min

Znudziły Wam się zwykłe kotlety schabowe - spróbujcie go w innej odsłonie. :)

  • 20 min

Składniki:

  • WYKONANIE: ŁATWE
    PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
    ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ.
    ILOŚĆ PORCJI: 2-3

    Składniki:
    200 g ulubionego makaronu,
    2 plastry mięsa schabowego,
    średnia papryka czerwona,
    20 dag pieczarek,
    250 ml śmietanki 30%,
    czubata łyżeczka mąki,
    2 ząbki czosnku,
    sól,
    papryka słodka,
    papryka ostra,
    tymianek,
    bazylia,
    curry.

Makaron ze schabem, papryką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuję al dente.
    Mięso kroję w bardzo cieniutkie paski, podsmażam na łyżce oleju z dodatkiem przypraw oraz dwoma ząbkami posiekanego czosnku.
    Po około trzech minutach dodaję paprykę w paskach i pieczarki w plasterkach, chwilę smażę (do momentu zarumienienia się pieczarek).
    Mąkę mieszam ze śmietaną, dodaję do mięsa. Gotuję chwilę na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, do momentu zgęstnienia sosu. W razie potrzeby doprawiam do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy