makaronowe kotlety z chili i shoarmą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

kotleciki smakują z różnymi sosami, bez niczego i na ciepło i na zimno............SMACZNEGO!!!

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • makaron walcowana nitka 200 gram, cebula 1 sztuka, papryczka chili 1 średnia, jajka 2 sztuki "M", przyprawa Shoarma 2 łyżeczki, bułka tarta 1/2-3/4 szklanki, koperek 1/2 pęczka, olej rzepakowy - ile potrzeba

Makaronowe kotlety z chili i shoarmą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. ugotowany wg opisu makaron nitka szersza walcowana odcedzić dobrze na durszlaku, nie hartować zimną wodą, ma być klejący, dodać jajka, shoarmę, posiekany koperek i cebulę, paprykę chili bez pestek, tartej bułki wsypać tyle, aby masa była zwarta
  • etap 2. wszystko reką dokładnie wyrobić na jednolitą masę
  • etap 3. formować zwolżoną dłonią nie duże kotlety i kłaść na mocno gorący olej rzepakowy
  • etap 4. smażyć z każdej strony na złocisto, odkładać na ręcznik papierowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy