makaronowy misz-masz

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wspaniałe danie dla osób ceniących sobie szybkość i łatwość przyżądzania.

  • 30 min

Składniki:

  • zupa błyskawiczna (np. pomidorowa)
    szkl.gorącej wody
    20 dag cienkiej kiełbasy i/lub 2 parówki
    1 średnia cebula
    1 papryka czerwona
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    bazylia, oregano
    sól, pieprz, czerwona słodka papryka, chili, przyprawa uniwersalna, olej

Makaronowy misz-masz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makaronowy misz- masz 1. makaron kruszymy. rozpuszczamy proszek z zupy błyskawicznej w 3/4 szkl.wody, następnie zalewamy nią makaron. Kiełbasę, parówki kroimy w talarki i podsmażamy, dodajemy pokrojoną cebule oraz paprykę. Podsmażamy wszystko przez 5 min.w między czasie rozpuszczamy 1łyżkę koncentratu w pozostałej ilości wody, dodając czerwoną słodką paprykę, przyprawę uniwersalną, chili. Następnie zalewamy tym podsmażone wcześniej składniki. Dusimy pzrez ok. 5 min. Po upływie czasu dodajemy makaron i wszystko dobrze mieszamy. Dusimy jeszcze przez chwilkę dodając oregano i bazylię. Na koniec można jeszcze doprawić solą i pieprzem. Życzę smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy