Ten przepis znalazłam w zeszycie mamy. Wszystkim bardzo smakował
1 godz. 40 min
Składniki:
Biszkopt z makiem:
8 jaj
0,5 szklanki maku
0,5 szklanki mąki
1 łyżka p. do pieczenia
3/4 szklanki cukru
Upiec biszkopt i przekroić na pół. (ma wyjść 2 )
Piec 30 minut w temp.180, w tortownicy 25*36
Biszkopt jasny:
5 jajek
8 łyżek mąki
8 łyżek cukru
1 łyżeczka p. do pieczenia
Piec 20 minut w temp. 180. w tortownicy 25*36
Masa Budyniowa:
2 kostki masła
0,40 dag cukru pudru
2 budynie śmietankowe
1 litr mleka
2 cukry waniliowe
Makowy ananasek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Upiec Biszkopty. Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu. Masło utrzeć dodać cukier puder i utrzeć do białości. Dodawać po 1 łyżce wystudzonego budyniu. Rozpuścić 2 galaretki wg przepisu na opakowaniu.
Przełożenie Tortu:
1 Biszkopt z makiem
2 masa budyniowa
3 biszkopt jasny
4 masa budyniowa
5 biszkopt z makiem
6 masa budyniowa
7 ananasy z puszki
8 galaretka
Komentarze