Małe "co nieco" z jajeczną pajęczyną.

0 (0 ocen)

Pajęczynka na talerzu

Składniki:

  • 3 jajeczka przepiórcze
    3 plasterki ogórka
    1 plaster szynki
    2 łyżki "Ajvaru"
    1 jajko
    listki kolendry

Małe "co nieco" z jajeczną pajęczyną. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roztrzepać jajko ,wlać do butelki z małą dziurką i na dobrze rozgrzanej ,natłuszczonej lekko patelni "smażymy" pajęczynkę ,tworząc dowolny wzór.Przez otworek w butelce wylewamy jajko na patelnię.
    Ugotować jajeczka ,każde owinąć paskiem szynki.
    Na talerz wyłożyć ajvar ,a na nim ustawić jajeczko na plasterku ogórka.
    Całość nakryć jajeczną pajęczyną.
    Analogicznie przygotować przekąskę pojedynczą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy