" Malinowa tarta z białą czekoladą "

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna tarta z mascarpone , białą czekoladą z malinami! Bez pieczenia!

  • 30 min

Składniki:

  • herbatniki ( szkolne ) - 1 op.
    andrut - 1 szt.
    masło - 1 czubata łyżka
    serek mascarpone - 125 g
    biała czekolada ( roztopiona w kąpieli ) - 100 g
    śmietana kremówka 36% - ok.100ml
    cukier puder - 1 łyżka

" malinowa tarta z białą czekoladą " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki i andruta kruszymy na drobno.

    Dodajemy łyżkę masła i razem mieszamy.

    Mała foremkę do tarty lub tortownicę smarujemy masłem i wyklejamy pokruszonymi ciastkami.

    Ostawiamy do lodówki.

    Serek mascarpone miksujemy ze śmietaną.

    Dodajemy cukier.

    Mieszamy na mniejszych obrotach z przestudzoną białą czekoladą.

    Wylewamy na przygotowany ciasteczkowy spód.

    Dekorujemy malinami i wstawiamy do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy