Malinowa tarta z białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna tarta z mascarpone, białą czekoladą z malinami!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - herbatniki ( szkolne ): 1 opakowanie
    - andrut: 1 sztuka
    - masło: 1 łyżka
    - serek mascarpone: 125 gramów
    - biała czekolada ( roztopiona w kąpieli ): 100 gramów
    - śmietana kremówka 36%: 100 mililitrów
    - cukier puder: 1 łyżeczka

Malinowa tarta z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tarta 1. Herbatniki i andruta kruszymy na drobno.

    Dodajemy łyżkę masła i razem mieszamy.

    Mała foremkę do tarty lub tortownicę smarujemy masłem i wyklejamy pokruszonymi ciastkami.

    Ostawiamy do lodówki.

    Serek mascarpone miksujemy ze śmietaną.

    Dodajemy cukier.

    Mieszamy na mniejszych obrotach z przestudzoną białą czekoladą.

    Wylewamy na przygotowany ciasteczkowy spód.

    Dekorujemy malinami i wstawiamy do lodówki.

Komentarze

Podobne przepisy