Malinowo czekoladowa pychota - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Stopniowo dodajemy żółtka i przesianą mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach. Odstawiamy do wystygnięcia, a następnie przekrajamy na dwa placki.
Galaretki i żelatynę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy.
Płatki rozdrabniamy i wsypujemy do kremu czekoladowego. Mieszamy. Smarujemy spód ciasta. Przykrywamy drugim plackiem. Wykładamy śmietankę ubitą ze śmietan-fixami. Wierzch wygładzamy.
Połowę malin miksujemy i mieszamy z ubitymi wg przepisu śnieżkami, żelatyną, galaretką i resztę malin. Wykładamy na ciasto. Zalewamy cienka warstwą żelatyny.
Porady
przed wylaniem żelatyny na wierzch upewnić sie że śmietana jest już dobrze schłodzona w przeciwnym razie żelatyna może wpłynąć pod spód.
Komentarze