Marchewki glazurowane w miodzie

0 (0 ocen)

  • 50 min

Smaczna przekąska :) łatwa i w dodatku zdrowa. Może stanowić dodatek do mięs lub tworzyć samodzielne danie.

  • 50 min

Składniki:

  • op małych marchewek
    50 g masła
    3 łyżeczki płynnego miodu
    sol
    łyżeczka sezamu
    opcjonalnie pieprz

Marchewki glazurowane w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki ugotować w osolonym lekko wrzątku. Ugotowane przelać zimną wodą, dokładnie osuszyć
  • marchew 2. Na patelni roztopić małso, dodać miód. Wrzucić marchewki, dokładnie wszystko wymieszać by glazura pokryła wszystkie marchewki. Smażyć do momentu aż marchewki się zeszklą. Na sam koniec posypać wszystko sezamem i dokładnie wymieszać. Jeśli ktoś lubi można marchewki posypać mielonym pieprzem

Porady

Marchewki można również smażyć do momentu, aż nieco zbrązowieją.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy