Markizy kokosowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

Miękkie, delikatne ciasteczka uwielbiane przez dzieci

  • 20 min

Składniki:

  • 100 g śmietany kremówki 30%<BR>
    100 g białej czekolady<BR>
    3 łyżki wiórków kokosowych<BR>
    2 paczki okrągłych biszkopcików (po 120g) <BR>

Markizy kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białą czekoladę rozpuścić w miseczce postawionej nad garnkiem w gotującą się wodą lub w mikrofalówce. Wystudzić, żeby była letnia.
    Śmietanę ubić na sztywno. Do miseczki z czekoladą przełożyć śmietanę, posypać wiórkami kokosowymi i delikatnymi ruchami szpatułką wmieszać śmietanę w czekoladę.
    Smarować biszkopciki.
    Chłodzić w lodówce przez kilka godzin.

Porady

Najlepiej smakują, gdy położymy je na talerz, przykryjemy folią aluminiową i włożymy na kilka godzin do lodówki, albo na całą noc. Krem się zestali, a sam biszkopcik zrobi się miękki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy