MARKIZY

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszne, przekładne kremem czekoladowym małe ciasteczka. Wykonane z półproduktów, szybkie w przygotowaniu na małą przekąskę do kawy lub dla niespodziewanych gości.

  • 15 min

Składniki:

  • - opakowanie okrągłych biszkoptów
    - tabliczka czekolady gorzkiej
    - krem czekoladowy typu Nutella
    - wiórki kokosowe

Markizy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
  • 2. Biszkopcika posmarować kremem czekoladowym i przełożyć drugim biszkoptem.
  • 3. Złożone ciastko maczać dookoła w roztopionej czekoladzie, a następnie obtoczyć w wiórkach kokosowych. Wstawić na 20 minut do lodówki aby czekolada stężała.

Porady

Oczywiście, jeśli mamy czas, biszkopciki możemy upiec sami. Można użyć czekolady mlecznej, a ciasteczka obtoczyć w posiekanych orzechach,

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy