Marynata do mięs z grilla

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszna słodko-kwaśna marynata z nutką chilli, która sprawi, że mięso będzie soczyste i pełne smaku i aromatu. Pasuje do różnych mięs, zarówno do karkówki, jak i do kurczaka.

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 łyżki keczupu
    2 łyżki octu balsamicznego
    sok z 2 cytryn
    łyżeczka słodkiej papryki
    łyżeczka chilli
    3 łyżki miodu
    łyżka cukru
    sól, świeżo mielony pieprz czarny

Marynata do mięs z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki marynaty mieszamy do połączenia składników, doprawiamy solą i pieprzem czarnym świeżo mielonym. Mięso wkładamy do marynaty na co najmniej godzinę, albo na dłuższy czas.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Komentarze

Podobne przepisy